Διονυσια Ενοικιαζομενα Δωματια - Συκη Πηλιο

Το Πήλιο είναι διάσπαρτο με πανέμορφα, παραδοσιακά χωριά και κάθε ένα έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά, είτε είναι ορεινό είτε παραθαλάσσιο. Στα ανατολικά παράλια της χερσονήσου του Πηλίου, βρίσκονται μερικά από τα πιο όμορφα χωριά του, που προσφέρουν σύγχρονες παροχές και ιδανικό περιβάλλον για ξεκούραση και χαλάρωση.

Siki Pelion Η Συκή είναι ένα όμορφο χωριό, σε απόσταση 38 χλμ από το Βόλο, χτισμένο σε υψόμετρο 220 μ. Στην κεντρική πλατεία του χωριού θα βρείτε μερικά ταβερνάκια που προσφέρουν καλό φαγητό και γνήσιες Πηλιορείτικες γεύσεις . Στην πλατεία βρίσκεται και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία διαθέτει όμορφο διάκοσμο, παλιές εικόνες και θρησκευτικά κειμήλια.

Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα, η Συκή καταστράφηκε από τους Τούρκους όπως και το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου. Το μοναστήρι ξαναχτίστηκε το 1840 και λειτουργεί μέχρι σήμερα ως μονή γυναικών.

Αν επισκεφθείτε την Συκή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μερικές κοντινές παραλίες που είναι ιδανικές για κολύμπι και χαλάρωση . Η παραλία Ποτόκι απέχει μόλις 4 χλμ και είναι μια παρθένα παραλία με ψιλή άμμο και τυρκουάζ νερά. Επίσης πολύ κοντά βρίσκεται και η παραλία Πανταζή Άμμος σε απόσταση 4.5 χλμ. Αν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο, τότε οι ευκαιρίες για εκδρομές και περιηγήσεις σε πιο μακρινές παραλίες αυξάνονται και έτσι σας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσετε περισσότερες ομορφιές του Πηλίου.

Το Πήλιο αποτελεί εξαιρετική πρόταση διακοπών και προσφέρει στους επισκέπτες του ανέσεις και σύγχρονες παροχές. Είναι μέρος με εξαιρετική φυσική ομορφιά και είναι ιδαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις της φύσης και των εναλλακτικών δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, ιππασία, ιστιοπλοΐα κ.α. Υπάρχουν πολλά χωριά με ιδιαίτερη ομορφιά και ενδιαφέρουσα ιστορία, ενώ δεν είναι λίγα και τα αξιοθέατα κάθε περιοχής, προσφέροντας σας την ευκαιρία για ενδιαφέρουσες εκδρομές και περιηγήσεις.

Όλοι εμείς από τα Δωμάτια Διονυσία, σας καλωσορίζουμε στο Πήλιο και σας περιμένουμε στους όμορφους χώρους μας, για να σας προσφέρουμε ζεστή φιλοξενία και όμορφες αναμνήσεις.